Vreemd(e)(n)!?
Blijf op de hoogte en volg Nico
23 April 2007 | Verenigde Staten, Somerset
Vreemd(e)(n)?!
Na een langere tijd gewacht te hebben, toch maar weer een verslag van de afgelopen dagen. Niet dat ik geen tijd voor had, maar meer omdat het vreemde dagen waren. ( En mn pa zat er over te zeuren) Vorige week natuurlijk qua weer, zaterdag en zondag regende het hier zo hard dat laag gelegen gebieden volledig onder kwamen te staan. Auto’s waren totaal verdwenen onder het water. In een dorpje hier vlakbij kwamen zelfs yacuzis ( o.i.d.) voorbij drijven in diverse tuinen.
Dus in dit weekend waren alle wedstrijden afgelast, maar gelukkig was het voor mij toch nog een beetje gunstige dag, want zowel Hulzen 1, b1 en SVVN 1 wonnen dit weekend en deden goede zaken voor lijfsbehoud!
Zondag was er wel te doen, voor die mensen die er konden komen. Op Soccercenters waren namelijk DTS ( Dutch Total Soccer) trainingen. Dit is zeg maar een soort ouderwetse twente selectie. Alleen moeten de mensen die hier inzitten ook voor betalen als ze zijn uitgekozen. Dat is het enige verschil. Alleen je speelt dan wel enkele wedstrijden en toernooien.
Nu was ik nog niet aan de beurt om te trainen met deze teams, ben ass. Coach van Heerenveen, onder 17 jaar. Dus kon ik mooi kijken wat nu daadwerkelijk het niveau was van de beste spelers uit de omgeving van Somerset. Best vreemd, want de meesten zijn technisch allemaal wel goed, alleen qua organisatie hebben de meesten nog geen kaas gegeten, dus das een leuke taak voor alle coaches van Soccercenters om daar aan te werken. Bij alle teams zijn 2 Nederlandse coaches betrokken. Een hoofdcoach en een assistent, dus dat is natuurlijk ook perfect werken. Voor individuele trainingen, linies, linker/rechterkant kan je dit natuurlijk prachtig gebruiken.
Vreemd was voor mij ook dat trainingen hier worden afgelast, in Nederland wordt er zelden of nooit een training afgelast, maar door alle regen hier, kon dit natuurlijk niet uitblijven. Maandag had ik dus maar 1 training, dankzij Appie K. ( deze te New Brunswick, en niet die beroemde uit Nijverdal) kwam ik door heel wat omwegen,vragen, U turns, toch eindelijk bij het veld waar ik moest trainen. Iets te laat maar toch.
Dinsdag zou er een team komen trainen bij Soccercenters ( binnenveld) maar kwamen niet opdagen. Dus ook vandaag een vreemde dag. Weer 1 training op een dag, wat is het allemaal toch eerlijk verdeeld mensen ;) . Deze avond moest ik ook sluiten met Erwin. Alleen wij hadden een probleem, geen van ons had op dat moment een auto beschikbaar. Dat omdat ik nog geen rijbewijs heb voor hier, en Erwin z’n auto eerder deze week met een vreemde move boven in een berm had geparkeerd. Gelukkig was Maarten, onze keepertrainer zo vriendelijk om ons tegen half 12 op te halen.
Vanaf vandaag is het eindelijk weer een beetje droog, en gaan de meeste trainingen gewoon door, die van mij helemaal, want die vinden plaats op een prachtig kunstgrasveld. Alleen bij dit veld is het behoorlijk K#T dat er bijna elk kwartier een trein langskomt die constant zijn claxon gebruikt en je dus totaal niet verstaanbaar bent.
Op donderdag , mijn vrije dag, voor het eerst wezen hardlopen op mn nieuwe schoenen samen met Emiel. Een aardig rondje door het park, het 1e rondje van ongeveer 8 minuten toch maar even gestopt om wat te rekken en strekken. Na het 2e rondje zat ik er toch wel een beetje door, Emiel maar door laten lopen om zelf verder te gaan wandelen want mijn conditie is toch niet meer wat het geweest is.( mis het traplopen bij bill ;) ) Na drie rondjes waarvan 2 en kwart hardgelopen vond ik het mooi geweest en konden richting huis gaan.
Huis ja huis, want voel me nu na 1 maand in The States al wel aardig thuis. Het is af en toe wel vreemd om alleen via msn, mail of telefoon te communiceren met bekenden, met vreemden doe ik dit nauwelijks. Tegen alle vreemden hier zeg ik alleen maar:’’ How are you ?’’
’S middags ben ik met Lydia wezen winkelen, ja winkelen,. Nico en winkelen, is dat niet vreemd, ja dat is vreemd!? Maar goed, om de vrije tijd door te komen, en je bent op dezelfde dag vrij als een vrouw/meisje dat van winkelen houdt, leert zelfs Nico winkelen. Voordeel is wel dat je af en toe ook eens een kijkje neemt iets anders dan een bar, sportzaak, muziek store.
Zo kwamen wij om een hapje te gaan eten terecht bij een sushi bar, ook niet verkeerd. Die vreemde rolletjes met vis erin hadden mijn maagje nog nooit bereikt ,dus werd het eens tijd om te proberen. Die rolletjes, opgepakt met 2 van die vreemde Japanse stokjes, vulden wel degelijk onze maagjes ondanks de kleine hoeveelheid.
Donderdagavond typisch zo’n avond om…. Kantine…Nee bijna, aangezien hier geen kantine is, toch maar de kroeg in. Samen met Emiel, Dennis, Jeroen, Ruben de kroeg ingedoken. Wij waren mooi op tijd zodat we nog even konden genieten van een stoeltje. Wie niet in de kroeg waren, maar wel van een stoeltje konden genieten waren Erwin en Maarten. ’s Middags was Erwin iets te fanatiek een balletje gaan trappen met Dennis. ( Iets wat niet erg verstandig is natuurlijk, want overal waar Dennis komt gaat wel iets mis. Zo werken bij diverse stopcontacten niet meer, internet niet, K#Tweer, sorry Dennis, moest ik ff kwijt ;) ) Na een uit de koers geraakte pass van Dennis kwam Erwin vreemd neer met z’n voet en ging door z´n enkel. Na enkele uren wachten was hij pas aan de beurt. Vreemd genoeg nu hij er niet bij was, was er ineens voldoende vrouwelijk schoon om ons heen. Helaas werd er weinig gebruik van gemaakt. Na en pizaatje keerden we toch maar weer naar huis. Het voordeel wil dan dat het hier dan 3 uur s nachts is en in Nederland 9 uur s ochtends, leuke tijd toch om gebeld te worden of niet Frank? Haha in een licht benevelde toestand Frank een keer gesproken, normaal zouden we allebei in dezelfde toestand verkeren (denk ik) maar nu was hij natuurlijk broodnuchter, en ik zelf ‘’natuurlijk’’ niet helemaal. Een vreemde ervaring voor ons beiden.
Vrijdag een aantal trainingen gehad, waar na we zelf weer mochten voetballen in onze eigen vrijdagavondleague. Nu Erwin er niet bij was deed Belli met ons mee. Na 2 grote overwinningen moesten we vanavond flink aan de bak tegen een Mexicaans team. Met mij wederom op doel, wat deze avond niet echt een succes was, werd er toch gewonnen met 7-2. Deze vreemde Mexicanen gedroegen zich ook vrij vreemd in het veld ; slaande bewegingen, gevaarlijke tackles waren deze game niet ongewoon.
Het weekend as een erg druk programma, moest om 9 uur starten met een training. Om 10.30 weer een training, daarna direct door na een wedstrijd om 12 uur om vervolgens een om 2 uur recreatieprogramma op te starten met wat andere coaches. Dan op het einde van de middag om 5 uur weer een wedstrijd te coachen. Deze wedstrijd helaas verloren, door diverse blunders van de scheidsrechter. Mijn andere 2 assistenten kregen allebei een gele kaart voor hevig protesteren. Vreemd genoeg bleef ik bespaard van een kaart.
Na dit alles heerlijk even uit eten geweest met Emiel en Ruben. Een paar potjes bier gedronken, want dat hoort natuurlijk op zaterdag na de voetbal, vielen mijn oogjes al bijna toe.
Zondag had ik een bekerwedstrijd met het fantastische team The Watchung Warriors. Niet dat zij hun naam eer aandoen, integendeel. Ze speelden vandaag meer als meisjes. Waardeloos. 5-0 op de kont. In de middag even mijn verslag getypt in de zon. In dit weekend scheen namelijk flink de zon. Natuurlijk flink verbrand, ook niet vreemd als je je niet insmeert met zonnebrandolie.
Na de middag was er weer DTS training. Daar even gekeken en een wedstrijd gefloten, als vreemde eend in de bijt stond ik ineens tussen 2 meisjesteams de blazen op een fluitje, nouja blazen. Heb er denk ik in totaal 10 keer op geblazen. Te sportief gewoon. Zo leer je steeds meer mensen in deze wereld en ben je niet meer een vreemde, en zijn de meeste mensen , geen vreemden meer voor mij.
Vreemd genoeg, geen PS´jes deze keer
Nico
23 April 2007 - 13:28
Wilmar!!:
hee nicoo,,
jaja we hebben het allemaal in onze eigen handen nu, nu maar hopen dat we zaterdag gelijk spelen of natuurlijk winnen.. heel veel plzier daar nog en ik spreek je nog wel keer op msn
groeten wilmar -
23 April 2007 - 13:36
Rutger:
wat een lang verslag:D
23 April 2007 - 14:16
Pa En Ma:
mooi om weer je verslag te lezen
vandaag de foto's ontvangen -
23 April 2007 - 19:35
Joop Wiggers:
hee trainer.
ik heb met veel intresse het week verslag van je gelezen. intresant,druk en veel eten en bier. maar het potje bier met jou donderdag's mis ik wel. met a1 gaat het super.zaterdag misschien periode tegen den ham.
succes nog en veel plezier.
groeten a1 en begeleiders. -
23 April 2007 - 19:54
Amerie:
Ben nog steeds jaloers.... *ZUCHT*
trouwens ben je ziek ofzo.... shoppen.... Vreemd ja!
Kus! -
Kees Oosterhoff:
ik ben blij dt je het naar de zin hebt, we missen je wel hoor. groetjes kees -
25 April 2007 - 00:23
DENNIS (huisgenoot):
Eeeeeeej GUUS oftewel ESHUUS.
Hoe gaat t verder met je sound van je Laptop hahaha?? Overigens Nico is de kok in ons huis!! Hij bakt aardig wat EITJES. (of heeft dat te mk met t vrouwlijk schoon hier)
Wij houden van jullie overijssel.
laterzz
dennismussche.waarbenjij.nu
28 April 2007 - 17:41
Rickje S.:
binne kort feest met svvn 2,nacompetitie gehaalt. -
29 April 2007 - 07:50
Ko:
Hoi Nico,
Hoe staat het met je gewicht trouwens? -
29 April 2007 - 09:26
Robbert:
jaja nico WE HEBBE LIJFSBEHOUD :D bijna iedereen ligt zn roes nog uit te slape en daffie's style die was zuipe tot het schip strand :P -
29 April 2007 - 12:02
Rik Rouwendal:
hey nico hou je het daar nog een beetje vol hier is het goed te doen ga zo weer naar de budde heen veel succes nog greetz rik
30 April 2007 - 15:58
Jan Wijnberg:
het gaat niet om het bovenste verhaal, maar ik feliciteer je dat jou b1 in de hoofdklasse is gebleven. -
02 Mei 2007 - 18:57
Marcel:
Het is "ons" (ja jij dus ook) gelukt om in de Hoofdklasse te blijven. Ook gefeliciteerd dus!
Ik heb dit maar voor ons beiden gevierd en daarom ook jou drankvoorraad er bij opgedronken. En 's nachts ook maar voor twee alles er weer uitgekotst, haha.
Have fun over there,
Marcel -
04 Mei 2007 - 12:01
Dick En Mathilde:
Hallo Nico,
Fijn dat je je daar al thuis begint te voelen.
We vinden het erg leuk dat je iedereen d.m.v. deze verslagen op de hoogte houdt van je reilen en zeilen. We lezen ze graag.
Trouwens: je schrijfkunst is prettig te lezen.
groeten van Dick en Mathilde